Det ska va gött å leva, annars kan det kvitta
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 
Gemensamma mål för Malmö Tennisklubb- klubben för hela Malmö 
Grunden för Malmö Tennisklubb vilar på GEMENSKAP och UTVECKLING
 
Gemenskap
Man ska kunna känna sig stolt över att tillhör MTK. Klubbkänsla och engagemang ska prägla klubben och dess medlemmar. Vi ska ställa upp för varandra och för klubben när det behövs. Verksamheten skall genomsyras av en positiv anda och skapa glädje i det vi gör. Genom att ta ansvar för våra handlingar skapar vi en trygghet i vår verksamhet. Medlemmarna ska känna att klubben är till för att ge dem bästa möjliga utveckling - oavsett ålder, kön, spelstyrka osv. Vårt mål är att alla skall känna sig trygga när de deltar i klubbens verksamhet.
 
Utveckling
MTK skall hela tiden utvecklas. Framåtanda och målmedvetenhet ska känneteckna klubben. Genom att stimulera utveckling på alla nivåer ska medlemmarna känna att klubben hela tiden blir bättre.
” Tennis är för livet - och kan bedrivas av alla åldrar och på alla nivåer. Tennis utvecklar människan positivt såväl psykiskt som fysiskt liksom socialt och kulturellt i vår klubbmiljö”
 
Tenniskola
Tennisskolan är och utgör i basen i klubbens verksamhet. Klubben skall ge varje individ möjligheten att utvecklas sportsligt och socialt efter dennes förutsättningar. I tennisskolan lär vi ut till alla den kunskap som behövs för att skapa ett långvarigt intresse för tennissporten. Den röda tråden hos MTK är teknikträning och kamratskap.
 
Tävling
Tennis har ett naturligt tävlingsmoment. MTK ska ge alla som vill möjligheter att få spela matcher. Genom interna tävlingar, matchtävlingar, serielag, klubbutbyten m.m uppnår vi detta. Våra öppna tävlingar Minikannan och Majspelen skall ge ett stort socialt värde.
 
Elit
Målet på ungdomssidan är att spela i de högsta divisionerna. Vi skall ge våra juniorer förutsättningar att tillhöra de främsta i landet. Vår ambition är att vi ur den egna verksamheten ska utbilda spelare till våra representationslag. Målet är att vi både på herr- och damsidan vara en av elitklubbarna i Sverige.
 
Kompetens
MTK ska i alla samanhang ha en hög kompetensnivå i klubben, socialt som kunskapsmässigt. Utbildning av alla, internt som externt skall ha en hög prioritering. Utvärderingen av kompetensen skall ske regelbundet. En aktuell utbildningsplan skall finnas. Viktigt är inte bara utbilda vår personal utan även vår styrelse. Vår ambition är att alla medlemmar ska ha möjlighet till kompetenshöjning. Ansvar ser vi som en viktig del av den totala kompetensen i MTK. Klubben skall stå för etik och hög moral.
 
Trivsel
Alla skall trivas i MTK. Var och en ska känna sig delaktig i och välkommen till klubben. Medlemmarna skall tillsammans jobba medvetet med trivseln i klubben. Vi har en anläggning som året runt ger förutsättningar för att vara en aktiv klubb och en naturlig samlingsplats för medlemmarna.