Det ska va gött å leva, annars kan det kvitta
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 

Gemensamma mål för Malmö Tennisklubb - klubben för hela Malmö

Malmö Tennisklubbs grundvärderingar bygger på samhörighet och framsteg.

 

 

Samhörighet

 

Att vara en del av MTK ska vara en källa till stolthet. Klubbkänsla och engagemang ska genomsyra både klubben och dess medlemmar. Vi ska visa solidaritet gentemot varandra och klubben när behov uppstår. Positivitet och glädje ska prägla vår verksamhet, och genom att ta ansvar för våra handlingar skapar vi en känsla av trygghet. Varje medlem ska känna sig välkommen och inkluderad oavsett ålder, kön eller färdighetsnivå. Vårt mål är att alla deltagare ska känna sig säkra när de engagerar sig i klubbens aktiviteter.

 

Framsteg

 

MTK strävar ständigt efter utveckling. Klubben ska präglas av framåtanda och målinriktadhet. Genom att främja utvecklingen på alla nivåer ska medlemmarna uppleva att klubben kontinuerligt förbättras. Tennis är en livslång sport som kan utövas av alla åldrar och på alla färdighetsnivåer. Inom vår klubbmiljö bidrar tennisen till positiv utveckling både psykiskt, fysiskt, socialt och kulturellt.

 

Tennisskola

Tennisskolan utgör grunden i vår verksamhet. Vi strävar efter att ge varje individ möjlighet att utvecklas både sportsligt och socialt utifrån sina förutsättningar. I tennisskolan lär vi ut den kunskap som behövs för att skapa ett bestående intresse för tennis. Fokus ligger på teknikträning och kamratskap.

 

Tävling

Tävlingsmomentet är en naturlig del av tennisen. MTK ska erbjuda alla medlemmar möjlighet att delta i matcher genom interna tävlingar, matchspel, serielag och klubbutbyten. Våra öppna tävlingar som Minikannan och Majspelen syftar till att skapa ett stort socialt värde.

 

Elit

På ungdomssidan är målet att delta i de högsta divisionerna. Vi strävar efter att ge våra juniorer förutsättningar att vara bland de bästa i landet. Genom vår verksamhet ska vi utbilda spelare till våra representationslag och siktar på att vara en av Sveriges elitklubbar både på herr- och damsidan.

 

Kompetens

MTK ska kännetecknas av hög kompetens både socialt och kunskapsmässigt. Utbildning är av hög prioritet både internt och externt. Vi utvärderar regelbundet vår kompetens och har en aktuell utbildningsplan. Det är viktigt att inte bara utbilda vår personal utan också vår styrelse. Vi strävar efter att alla medlemmar ska ha möjlighet till kompetensutveckling och ser ansvar som en central del av vår totala kompetens.

 

Trivsel

Alla ska trivas i MTK och känna sig välkomna. Medlemmarna ska gemensamt arbeta med att främja trivseln i klubben. Vår anläggning erbjuder året runt förutsättningar för aktiviteter och fungerar som en naturlig samlingspunkt för medlemmarna.