Det ska va gött å leva, annars kan det kvitta
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Majspelen 2024
2024-04-08 12:48

 

Våren är äntligen här och med den kommer också en spännande möjlighet för alla tennisentusiaster i hela landet - Majspelen 2024! Det är en av årets första utomhustävlingar på grus och en perfekt chans att ställa upp mot andra duktiga spelare och känna den vibrerande energin på tennisbanorna.

 

 

Platsen för denna tennisfest är Hyllie Sportcenter, där vi har tillgång till inte mindre än fem banor. Dessutom finns läktare vid varje bana, vilket ger en fantastisk atmosfär för både spelare och åskådare.

 

Oavsett om du är en erfaren tävlingsspelare eller bara spelar tennis för skojs skull, så finns det klasser för alla åldrar och nivåer, inklusive motionsklasser.

 

10-årsklasserna samt 12C spelas med gröna maxi-bollar för att göra upplevelsen så rolig och givande som möjligt.

 

Om du har några frågor eller funderingar är du också välkommen att kontakta oss på tavling@malmotk.se eller ringa 0707802206.

 

Så var med oss och skapa minnen för livet på Majspelen 2024! Det kommer att bli en tennisfest att minnas.

 

 

För anmälan och mer information --> Majspelen 2024 | Svenska Tennisförbundet (tournamentsoftware.com)

 

Malmöligan är tillbaka!!
2024-04-03 14:39

 

 

Malmö Tennisklubb hälsar alla barn och ungdomar välkomna till en ny säsong av Malmöligan, klubbens öppna seriespel för juniorer på Orange, Grön och Gul nivå.

 

 

Malmöligan är utformad för att introducera matchspel i en rolig och uppmuntrande miljö utan prestationstryck. Vårt fokus är att främja glädjen i tävlingsspelet, vilket gör det till ett perfekt komplement för barn och ungdomar som strävar efter att utveckla sin tennisfärdighet.

 

Här är några viktiga punkter att känna till:

 

  • Matchspel: Varje deltagare spelar en match varje vecka mot andra spelare på samma nivå. Matcherna varar upp till en timme och ger juniorerna möjlighet att ta ansvar för sina egna matcher och utveckla sin spelstrategi.

  • Tränarnärvaro: För att säkerställa en smidig genomförande finns en tränare på plats för att starta matcherna och tillhandahålla eventuell assistans vid behov.

  • Anmälan: Anmäl dig genom att skicka namn, e-post, telefonnummer samt vilken nivå/bolltyp ni spelar med i tennisskolan till gaetan.blondeau@malmotk.se.

  • Sista anmälningsdag: 16 april

  • Tidpunkt för omgången: Omgången börjar söndagen den 21 april (vecka 42) och slutar preliminärt söndagen den 26 maj. 

  • Deltagaravgift: 800 kr för 5 matcher per omgång.

 

Malmöligan är endast öppen för medlemmar i klubben.

 

Rapportering av resultat sker via Backhandsmash.nu där antingen hemmaspelaren eller tränaren (vid kontakt) kan lägga in resultatet. På Backhandsmash kan ni också se tabeller, spelschema och matchtider.

 

Vi ser fram emot en fantastisk säsong med massor av spännande matcher och utveckling för våra juniorer!

 

 

Spelregler:

 

  • Inbollning: Inbollning startar vid hel slagen timme och pågår i 5 minuter. Se till att värma upp grundslagen, volley och serve under denna tid.

  • Matchstart: Efter inbollningen lottas det om vem som ska börja med serven, och sedan startar matchen. Varje match varar i 55 minuter, tills klockan slår hel. Varje set börjar med ställningen 2-2. Vid 6-6 spelas ett tiebreak (först till 7 poäng med minst 2 poängs marginal). För varje vunnet set tilldelas en poäng.

  • Lika resultat: Om ett set slutar lika och tiden är ute gäller följande ordning för att avgöra vinnaren: den spelare med flest vunna game vinner setet. Vid lika antal game vinner den spelare med flest poäng i det aktuella gamet.

  • Om det fortfarande är helt lika mellan game och poäng spelas ett avgörande poäng. Vinnaren tilldelas ett halvt poäng då setet inte vanns fullständigt.

En tränare eller tävlingsledare kommer att vara på plats vid varje tillfälle för att hjälpa till om det uppstår någon förvirring.

 

Prisutdelning:

Malmöligan avslutas med en prisutdelning till alla spelare, följt av något gott att äta! Detaljer om avslutningen skickas ut när det börjar närma sig.

Resumé: Kycklingcupen 2024
2024-04-02 12:24

 

På årets Skärtorsdag hölls den första upplagan av den spännande Kycklingcupen, där åtta  deltagare stod redo att kämpa om äran och titeln. Trots några sista minuten-avhopp var atmosfären fylld av förväntan och nervositet när turneringen började.

 

Finalen blev en riktig nagelbitare mellan de skickliga spelarna Staffan Strömberg och Benjamin Malmquist. Benjamin befann sig i en knepig situation när han låg under med 7-3, men visade enastående beslutsamhet och skicklighet när han tog sju poäng i rad. Med välplacerade lobbar och en imponerande comeback stod Benjamin till slut som segrare, och det var han som fick lyfta den eftertraktade segrar-tröjan högst.

 

Samtliga deltagare visade mod, skicklighet och en vilja att kämpa till sista stund. Vi kan bara föreställa oss vilken spänning och dramatik som kommer att utspela sig i framtida upplagor av denna prestigefyllda turnering.

 

Benjamin kan nu stolt kalla sig för den första mästaren av Kycklingcupen och kommer säkerligen att vara en spelare att se upp för i framtida tävlingar.

MTK på Facebook MTK på Instagram
Sponsorer