Det ska va gött å leva, annars kan det kvitta
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 

 

Hej alla entusiastiska tennisspelare på Malmö Tennisklubb!

Är ni redo för lite spännande matchspel?

 

 

Malmö Tennisklubb hälsar alla barn och ungdomar välkomna till en ny säsong av Malmöligan, klubbens öppna seriespel för juniorer på Orange, Grön och Gul nivå.

Malmöligan är utformad för att introducera matchspel i en rolig och uppmuntrande miljö utan prestationstryck. Vårt fokus är att främja glädjen i tävlingsspelet, vilket gör det till ett perfekt komplement för barn och ungdomar som strävar efter att utveckla sin tennisfärdighet.

Här är några viktiga punkter att känna till:

 

  • Matchspel: Varje deltagare spelar en match varje vecka mot andra spelare på samma nivå. Matcherna varar upp till en timme och ger juniorerna möjlighet att ta ansvar för sina egna matcher och utveckla sin spelstrategi.

  • Tränarnärvaro: För att säkerställa en smidig genomförande finns en tränare på plats för att starta matcherna och tillhandahålla eventuell assistans vid behov.

  • Anmälan: Anmäl dig genom att skicka namn, e-post, telefonnummer samt vilken nivå/bolltyp ni spelar med i tennisskolan till gaetan.blondeau@malmotk.se.

  • Sista anmälningsdag: 16 april

  • Tidpunkt för omgången: Omgången börjar söndagen den 21 april (vecka 42) och slutar preliminärt söndagen den 26 maj. 

  • Deltagaravgift: 800 kr för 5 matcher per omgång.

Malmöligan är endast öppen för medlemmar i klubben.

 

Rapportering av resultat sker via Backhandsmash.nu där antingen hemmaspelaren eller tränaren (vid kontakt) kan lägga in resultatet. På Backhandsmash kan ni också se tabeller, spelschema och matchtider.

 

Vi ser fram emot en fantastisk säsong med massor av spännande matcher och utveckling för våra juniorer!

 

 

Spelregler:

 

  • Inbollning: Inbollning startar vid hel slagen timme och pågår i 5 minuter. Se till att värma upp grundslagen, volley och serve under denna tid.

  • Matchstart: Efter inbollningen lottas det om vem som ska börja med serven, och sedan startar matchen. Varje match varar i 55 minuter, tills klockan slår hel. Varje set börjar med ställningen 2-2. Vid 6-6 spelas ett tiebreak (först till 7 poäng med minst 2 poängs marginal). För varje vunnet set tilldelas en poäng.

  • Lika resultat: Om ett set slutar lika och tiden är ute gäller följande ordning för att avgöra vinnaren: den spelare med flest vunna game vinner setet. Vid lika antal game vinner den spelare med flest poäng i det aktuella gamet.

  • Om det fortfarande är helt lika mellan game och poäng spelas ett avgörande poäng. Vinnaren tilldelas ett halvt poäng då setet inte vanns fullständigt.

En tränare eller tävlingsledare kommer att vara på plats vid varje tillfälle för att hjälpa till om det uppstår någon förvirring.

 

Prisutdelning:

Malmöligan avslutas med en prisutdelning till alla spelare, följt av något gott att äta! Detaljer om avslutningen skickas ut när det börjar närma sig.