Kontakta MTK! kansli@malmotk.se, 0707-80 22 06 - telefontid: mån, tis, ons, fre kl 11:00-13:00
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

 

Malmö TK önskar alla barn och ungdomar välkomna till en ny omgång av Malmöligan. 

Första speldatum 2022 blir den 22/1.

Anmälan senast den 9/1!

 

Malmöligan är MTK:s öppna seriespel för juniorer. Deltagarna spelar en match per vecka mot andra på samma nivå. Matcherna varar i upp till en timme. En tränare är alltid på plats och hjälper till att starta matcher och hålla ordning. Här får juniorerna bra träning att ta eget ansvar och lära sig att spela matcher. Matcher och tabeller hittar ni på Backhandssmash.se.

Malmöligan är den perfekta introduktionen till matchspel i en rolig och stimulerande miljö, och är ett perfekt komplement till träningen för barn med ambitioner att utveckla sin tennis.

 

Sista anmälningsdag: Söndag 9/1.

 

Första matchdag: Lördag 22/1.

 

Sista matchdag: Lördag 10/4 (preliminärt)

 

Speldatum: Malmöligan spelas oftast varje lördag. Vecka 8 - under sportlovet är det uppehåll. Alltså inget spel den 26/2!

Om en spelare måste flytta en match, så bestäms först ett nytt datum med motståndaren, därefter kontaktas Viktor Linden ( viktor.linden@malmotk.se )

så bokar han om matchen.

 

Deltagaravgift: 1200kr för två spelomgångar (5+5 matcher).

 

Vem kan anmäla sig? Alla som spelar med orange, grön, eller gul boll i tennisskola är välkomna att anmäla sig. Malmöligan kräver medlemskap i Malmö Tennisklubb.

 

Anmälan: görs till viktor.linden@malmotk.se 

Skriv namn, mail och telefonnummer.

OBS: Ange noga vilken bolltyp du vill spela med!

 

Spelschema & resultatrapportering: Resultatet ska registreras av hemmaspelaren på Backhandsmash eller av tävlingsledaren på plats. På Backhandsmash kan man också se tabeller, spelschema med mera.

 

Spelregler:

Inbollning börjar vid hel slagen timme och varar i 5 min (glöm inte att värma upp grundslag, volley och serve). Sedan så lottar man vem som ska börja med serven och man börjar matchen. Matchen varar i 55min (till klockan slår hel) och varje set börjar med 2-2. Vid 6-6 spelas ett tiebreak (först till 7 med 2 poängs marginal). För varje vunnet set får man ett poäng. Står det lika i ett set och tiden är slut så är ordningen följande: flest vunna game vinner setet och vid lika i antalet game vinner den med flest poäng i gamet som i det skedet spelas. Står det helt lika mellan game och poäng så spelas ett avgörande poäng. Vinnaren får ett halvt poäng då man inte vann setet till fullo.

 

En tränare/tävlingsledare kommer att vara på plats vid varje lördagstillfälle för att hjälpa till, om förvirring skulle uppstå.

 

Malmöligan kommer att avslutas med en prisutdelning till alla spelare och något gott att äta! Detaljer om avslutningen skickas ut när det börjar närma sig.

 

För fler frågor angående Malmöligan, välkommen att kontakta Viktor Linden: viktor.linden@malmotk.se