SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

I Malmöligan tampas barn och ungdomar mot varandra i olika pooler. Här får ni spela riktiga matcher mot många spelar i en rolig och stimulerande miljö. En perfekt introduktion till matchspel, och en trevlig krydda i tennisträningen!
 
Malmöligan är MTK:s öppna seriespel för juniorer. Deltagarna spelar en match per vecka mot andra på samma nivå, matcherna varar i upp till en timme. Emilio är på plats alla lördagar och hjälper till att starta matcher och hålla ordning – matcher med orange boll har domare. Här får juniorerna bra träning att ta eget ansvar och lära sig att spela matcher. Matcher och tabeller hittar ni på Backhandssmash. Malmöligan är den perfekta introduktionen till matchspel i en rolig och stimulerande miljö, och är ett perfekt komplement till träningen för barn med ambitioner att utveckla sin tennis. 

Sista anmälningsdag: 28/2
Första matchdag: 6/3
Spelveckor: v.9, v.10, v.11, v.12, v.14, v.15, v.16, v.17, v.20 och v.21.
Uppehåll: v.13, v. 18 och v.19.
Deltagaravgift: 1199 kr för 2 serieomgångar (5+5 matcher).
För vem? Den som spelar med orange, grön eller gul boll i tennisskola eller utvecklingsgrupper.
Anmälan: Maila tavling@malmotk.se (skriv namn, mail och telefonnummer)
Bollar: Alla spelarna får vid första samlingen ett bollrör med respektive typ av boll inför Malmöligan. Bollarna ska användas för match och spelaren ansvarar själv för att bollarna är i matchskick och rätt i antalet. Den personen som står först i Backhandssmash, ”hemmaspelaren”, ska ta med bollar för spel, är man ”bortaspelare” ansvarar motståndaren för bollarna.
Ex. 1. Emilio Pizarro Muñoz (hemmaspelare, tar med bollar) – Ivan Molin (bortaseplare, tar inte med bollar)
Priser och avslutning: Malmöligan kommer att belöna alla hårtkämpande tennisspelarna med en fin avslutning med något gott att äta och något fint som man kan lägga på en hylla där hemma. Alla spelarna premieras!


Malmöligan är tyvärr under VT 2021 inte öppen för spelare utanför klubben.


Spelregler:
Inbollning börjar vid hel slagen timme och varar i 5 min (glöm inte att värma upp grundslag, volley och serve!). Sedan så lottar man vem som ska börja med serven och man börjar matchen. Matchen varar i 55min (till klockan slår hel) och varje set börjar med 2-2. Vid 6-6 spelas ett tiebreak (först till 7 med 2 poängs marginal). Står det lika i ett set och tiden är slut så är ordningen följande, flest vunna game vinner setet och vid lika i antalet game vinner den med flest poäng i gamet som i det skeden spelas. Står det helt lika mellan game och poäng så spelas ett avgörande poäng. Vinnaren får ett halvt poäng då man inte vann setet till fullo.
Uppstår problem och förvirring Emilio kommer att vara på plats för guidning och hjälp vid alla lördagar.
Ombokning av match: Denna information fylls i inom kort.Corona-restriktioner: Tyvärr som ni redan vet så har Hyllie Sportcenter tydliga restriktioner där det står vem som får vara i hallen och det innebär att alla föräldrar stannar utanför hallen. De reglerna måste vi respektera för att få anordna ett evenemang som denna. Vi hoppas att alla föräldrar kan respektera restriktionerna. Emilio kommer att vara på plats under lördagarna och man kan mer än gärna be honom fota/kommentera din spelares match/prestation. Tillsammans hjälps vi åt.
 
Rapportering av resultat: Vi använder Backhandssmash! Där skall vinnaren lägga in resultat efter avslutad match, ni kan se tabeller, hela spelschemat mm.
Via länken nedan kommer ni till Backhandsmash.

https://backhandsmash.se/klubbar/mbtk/malmoligan/start