SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Malmö TK önskar alla barn och ungdomar välkomna till en ny omgång av Malmöligan!

 

Malmöligan är MTK:s öppna seriespel för juniorer. Deltagarna spelar en match per vecka mot andra på samma nivå. Matcherna varar i upp till en timme. En tränare är alltid på plats och hjälper till att starta matcher och hålla ordning. Här får juniorerna bra träning att ta eget ansvar och lära sig att spela matcher. Matcher och tabeller hittar ni på Backhandssmash.se.

Malmöligan är den perfekta introduktionen till matchspel i en rolig och stimulerande miljö, och är ett perfekt komplement till träningen för barn med ambitioner att utveckla sin tennis.

 

Sista anmälningsdag: Söndag 12/9.

 

Första matchdag: Lördag 2/10.

 

Sista matchdag: Lördag 11/12.

 

Speldatum: Malmöligan spelas oftast varje lördag, men vissa veckor kommer söndagar att användas på grund av event på lördagarna. Vecka 44, höstlovet, är det uppehåll (det vill säga, inget spel lördag 6/11 och söndag 7/11). Om en spelare måste flytta en match, så bestäms först ett nytt datum med motståndaren, därefter kontaktas Christoffer (Christoffer.karlen@malmotk.se) och så bokar han om matchen. Matcherna brukar spelas någon gång mellan 13:00-18:00.

 

Deltagaravgift: 1200kr för två spelomgångar (5+5 matcher).

 

Vem kan anmäla sig? Alla som spelar med orange, grön, eller gul boll i tennisskola är välkomna att anmäla sig. Malmöligan är endast öppen för medlemmar i klubben.

 

Anmälan: görs till Christoffer.karlen@malmotk.se (skriv namn, mail och telefonnummer).

 

Spelschema & resultatrapportering: Resultatet ska registreras av hemmaspelaren på www.backhandsmash.se. Hemmaspelaren registrerar resultatet efter matchen. På Backhandsmash kan man också se tabeller, spelschema med mera.

 

Spelregler:

Inbollning börjar vid hel slagen timme och varar i 5 min (glöm inte att värma upp grundslag, volley och serve). Sedan så lottar man vem som ska börja med serven och man börjar matchen. Matchen varar i 55min (till klockan slår hel) och varje set börjar med 2-2. Vid 6-6 spelas ett tiebreak (först till 7 med 2 poängs marginal). För varje vunnet set får man ett poäng. Står det lika i ett set och tiden är slut så är ordningen följande: flest vunna game vinner setet och vid lika i antalet game vinner den med flest poäng i gamet som i det skedet spelas. Står det helt lika mellan game och poäng så spelas ett avgörande poäng. Vinnaren får ett halvt poäng då man inte vann setet till fullo.

 

En tränare kommer som sagt att vara på plats vid varje tillfälle för att hjälpa till, om förvirring skulle uppstå.

 

Malmöligan kommer att avslutas med en prisutdelning till alla spelare och något gott att äta! Detaljer om avslutningen skickas ut när det börjar närma sig.

 

För fler frågor angående Malmöligan, välkommen att kontakta Christoffer: Christoffer.karlen@malmotk.se